Werken en bedrijven
Alles over werken en bedrijven

Agile werken is in deze tijd steeds meer in opkomst. Het geeft aan dat we ons steeds meer richten op werk wat flexibel of aanpasbaar is. Tijdens een project kunnen de omstandigheden continu veranderen, zo kunnen ideeën wijzigen en de organisatie kan zich hierbij continu aanpassen aan een veranderende omgeving. Zo wordt erop ingespeeld met de veranderingen om te kunnen gaan. Ook wordt er binnen werkprocessen meer op samenwerking met de klant gefocust en op mensen en hun onderlinge interactie. Doordat projecten in omstandigheden veranderen kunnen inzichten wijzigen en kan de klant met nieuwe ideeën komen wanneer hij het proces anders wil laten verlopen. Want er is bij agile werken veel sprake van communicatie tussen de klant en de producent. Bovendien wordt dus niet alles van te voren vast gelegd, hierdoor werk je het project bij met de nieuwste invalzichten.

Agile werken biedt verschillende voordelen. Zo zijn werknemers vaak beter gemotiveerd omdat ze meer betrokken zijn met de diverse producten. Ook is er vaak sprake van een grotere klant- tevredenheid doordat er meer interactie is met de producenten over de te creëren producten. Hierdoor is er ook minder sprake van risico’s omdat er snel op feedback gereageerd wordt. Hierdoor is er vaak ook sprake van een meer efficiënte productontwikkeling omdat er sneller en beter op wisselende omstandigheden ingespeeld kan worden. Daarom zullen producten vaak van betere kwaliteit zijn. Er is meer sprake van een verdeling in de organisatiestructuur. Zo zullen managers van bedrijven zich buigen over de scope en de kosten van het project, maar ontwikkelaars hoeven zich dan alleen nog te focussen op de kwaliteit. Hierdoor zullen producten ook sneller op tijd worden afgeleverd.

YNNO is een organisatie die er op gericht is agile werken zoveel mogelijk in de praktijk te laten werken. Het is een onderdeel van Het Nieuwe Werken; een term die meerdere factoren op het gebied van arbeidsverbetering omvat. Zo heeft het ook raakvlakken met business process management. YNNO kun je inhuren wanneer je je organisatie zoveel mogelijk wil toepassen op Het Nieuwe Werken. Voor een praktijkvoorbeeld qua inrichting van kantoor kun je het adviesbureau opzoeken om alvast een voorproefje te krijgen.

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl