Werken en bedrijven
Alles over werken en bedrijven
Welk kerstpakket krijg jij?

 

De maand december is altijd weer een spannende tijd voor kinderen maar ook voor volwassen. Eerst krijg je natuurlijk de goede oude sint op bezoek in ons land. Alle kinderen worden verwend met de mooiste cadeautjes, omdat ze weer het hele jaar braaf zijn geweest. Wanneer de Sint na 5 december het land uit gaat, komt de volgende periode van spanning aan. Namelijk de kerstdagen! Kerstdagen staat vol in het teken van samen zijn met je familie, lekker samen eten maken, cadeautjes uitpakken en lekker genieten. Voor mensen die werken komt er nog een leuk extraatje erbij. Ongeveer 84% van alle werkers krijgt namelijk van hun baas namelijk een kerstpakket.

 

<h2> Traditie</h2>

Kerstpakket is al enkele honderde jaren geleden begonnen bij de boeren. Tijdens de winter gaven de boeren hun medewerkers extra eten mee naar huis om tijdens de kerstperiode extra te kunnen genieten. Dit werd steeds verder uitgebreid en door andere bedrijven overgenomen. Tegenwoordig doen bijna alle bedrijven mee met deze geweldige traditie om hun medewerkers extra in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet.

 

<h2>Maak je medewerker trots</h2>

Tijdens de kerstdagen vertellen je medewerkers graag over wat voor kerstpakket ze hebben gekregen. Ze hopen hun familie, vrienden of kennissen jaloers te kunnen maken. Betekent het dan dat je als bedrijf de duurste pakket moet aanschaffen om je medewerkers blij te krijgen. Nee!! Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers geen waarde hechten aan de prijskaartje die eraan hangt maar meer om het functie van het kerstpakket wat ze krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met allemaal lekkere eten. Het belangrijkste is dat de medewerker zich gewaardeerd voelen. Dus een persoonlijk tintje eraan geven scoor je hoge punten mee. Bijvoorbeeld een persoonlijke bedank bericht erbij zetten kan heel goed uitwerken.  

 

<h2> Welke kerstpakket kun je beter niet cadeau geven</h2>

Wat veel bedrijven vergeten bij het kiezen van de juiste kerst pakketten is nadenken over wie hun medewerkers zijn. Ben je bijvoorbeeld bezig met een kerstpakket uitzoeken voor je medewerkers in een kinderdagverblijf moet je niet aankomen met een bierpakket. Probeer een duidelijk profiel te krijgen voor je medewerkers in het algemeen. Je ziet ook bedrijven steeds meer verschillende pakketten weg te geven bij vrouwelijke medewerkers vs de mannelijke medewerkers.  Wat in het algemeen niet gewaardeerd wordt zijn kerstpakketten die woonaccessoires hebben. Nadeel hiervan is dat het heel persoonsgebonden is en niet bij iedereen in zijn huis past.        

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl